Ajankohtaista

22
touko

28.5. Lasten sunnuntai talomuseo Glimsissä

ohjelma:

klo 10–12 Työpaja: entisajan paperileluja
klo 10–12 Työnäytös: raudantaontaa
klo 11–12 Laidunvierailu 4H-kotieläinpihalla*
klo 11 Keppihevosravit. Oma heppa mukaan!
klo 12 Helsingin poliisisoittokunnan Nallekopla esiintyy!
klo 13–14 Laidunvierailu 4H-kotieläinpihalla*
klo 13–15 Työpaja: huovutetaan palloja
klo 13–16 Tilkki-Vihtorin mökki avoinna
klo 14–16 Työpaja: kokeile lypsämistä leikkiutareilla.
Työpajan järjestää Espoon 4H-yhdistys.
klo 15–16 Laidunvierailu 4H-kotieläinpihalla*
klo 14.30–16.30 Ohjattua jousiammuntaa

Lelueläinten vaihtopiste koko päivän. Tuo yksi kova tai pehmeä eläinlelu vaihtoon ja ota mukaasi toinen!

Kirjastoauto Välkky vierailee Lasten Sunnuntaissa ja tuo mukanaan eläinaiheista ohjelmaa! Vierailun tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Museopuodissa Lasten Sunnuntain tarjouksia
Opas paikalla Glimsin vanhassa tuvassa

*Laidunvierailulle pääsee ohjatusti pienissä ryhmissä. Vuorolipukkeita aletaan jakaa 15 min. ennen vierailua. Lipukkeita on rajoitettu määrä (60 kpl / laidunvierailu).

22
touko

27.5. Pärekaton huoltokurssi Kauppilan umpipihalla

Lauantaina 27.5. klo 10-15 talkoomuotoinen pärekaton kunnostuskurssi paikallismuseoille Kauppilan umpipihassa. Lisätietoa liitteessä. Tervetuloa mukaan!

Lördagen 27.5. kl. 10-15 talkokurs i reparation av pärttak för lokalmuseerna i Kauppila gårdsmuseum, Letala. (på finska) tilläggsinfo i bilagan. Välkommen med!

ilmoittautumiset/anmälningar: john.bjorkman@turku.fi

22
touko

25.5. Avoimet ovet Trollbergan traktori- ja maatalousmuseolla

Trollbergan traktori- ja maatalousmuseolla on avoimet ovet torstaina 25.5. klo 10 – 14. Tällöin on mahdollista tutustua museoon ja sen kokoelmiin. Paikalla on myös pienimuotoinen kirpputori. Tervetuloa!

22
touko

25.5. Takakonttikirppis Sarka-museolla

Suuren suosion saavuttanut takakonttikirppis tulee jälleen! Maatalousmuseon hiekkakenttä täyttyy myyjistä ja ostajista Helatorstaina 25.5. klo 10-14. Myyjiä on ilmoittautunut tähän mennessä jo lähes sata – mukaan voi vielä ilmoittautua soittamalla 02-763 7700! Tervetuloa!

17
touko

20.5. Leivontapäivä Korteniemen perinnetilalla

Liesjärven kansallispuisto, Korteniemen perinnetila 20.05.2017 klo 11:00 – 17:00

Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalla leivotaan ruisleipää tilalla perinteisin menetelmin viljellyn Aunus-rukiin jauhoista. Kaikki pääsevät leipomaan sata vuotiaan taikinajuuren hapattamaa taikinaa ja nauttimaan höyryävän kuuman uunituoreen leivän mausta. Suomen ehkä vanhin käytössä oleva savusauna on lämpimänä puolen päivän jälkeen. Salin puolella on myynnissä keittoa, ruispuuroa, pannukahvia ja leivonnaisia.

17
touko

18.5. Kansainvälinen museopäivä Talomuseo Glimsissä

Vapaa pääsy museopäivän kunniaksi!

klo 10-14 työnäytös: keitetään punamultaa.

klo 14 ruotsinkielinen opastus näyttelyssä #eläimetespoossa

klo 15 opastus näyttelyssä #eläimetespoossa

16
touko

19.5. Pellavan kylvö Koveron perinnetilalla

Tervetuloa talkoopäivään Koverolle! Kylvetään pellavan siemen maahan klo 13-16.

Ota mukaan rukkaset, saappaat ja omat eväät.

Säävaraus, ei kylvetä sadekelillä. Jos maa on vielä liian kylmä, kylvöä joudutaan siirtämään. Seuraa siis ilmoittelua.

16
touko

18.5. Yleisöopastukset Sarka-museolla kansainvälisenä museopäivänä

Kansainvälinen museopäivä: yleisöopastukset klo 13 ja 14 pääsylipun hinnalla

26
huhti

1.5.2017 Harjavallan vappujuhla Emil Cedercreutzin museossa

HARJAVALLAN VAPPUJUHLA Ma 1.5.2017 klo 11.30 alkaen
Emil Cedercreutzin museossa

Vapunpäivänä maanantaina 1.5.2017 klo 11.30 alkaen Emil Cedercreutzin museon piha-alueella vietetään Harjavallan kaupungin vappujuhlaa. Tapahtuma on kaikille avoin ja siihen ei ole pääsymaksua. Sadesään sattuessa juhla vietetään museon sisätiloissa.

Vappujuhlan ohjelma alkaa klo 11.30 tervetulomusiikilla, jota esittävät Harjavallan Pelimannit. Klo 12.00 kuullaan juhlan aloitusmarssi Harjavallan Soittokunnan esittämänä. Musiikin jälkeen vuorossa on Emil Cedercreutzin veistämän Tyttö-patsaan perinteinen lakitus museon sisäpihalla. Ylioppilaslakin veistoksen päähän laskevat Harjavallan lukion oppilaskunnan edustajat. Juhla jatkuu vappupuheella, jonka tänä vuonna pitää Jenni Tuomi. Musiikkia juhlassa esittää soittokunnan lisäksi Harjavallan Työväen Mieskuoro. Tapahtumassa esiintyy myös Harjavallan Naisvoimistelijoiden tanssiryhmä Dance by Jasu. Juhla huipentuu viimeiseen ohjelmanumeroon, joka on erityisesti lapsiperheille suunnattu Miska Pressan Katti -esitys. Juhlan ohjelman juontaa Jukka Remes.

Tapahtuman osallistujille tarjolla on maksuton simatarjoilu. Lisäksi myynnissä on munkkeja, kahvia, mehua, makkaraa ja vappupalloja. Juhlan järjestävät yhteistyössä Harjavallan kulttuuri- ja museotoimet sekä yhdistykset.

Tervetuloa!

 

10
helmi

Sarka etsii kesäkohdetta

Suomen maatalousmuseo Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2017 kesäkohdetta. Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.

Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseon etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa, sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla ja kesälehdessä sekä lehdistötiedottein. Valintaan ei liity rahapalkintoa.

Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen ja oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Kohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28.2.2017 mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan. Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on. Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2017.

Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt jo kymmenettä kertaa. Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Hinnerjoen kotiseutumuseo.

Lisätietoja saa amanuenssi Elsa Hietalalta: elsa.hietala@sarka.fi ja (02) 7637 7012.