Kaiturin tila

Kaituri tarjoaa kävijöilleen palan elävää maaseutua kauniine pihapiireineen ja maatiaiseläimineen. Emännän pitämillä opastuskierroksilla saa kuulla niin tilan historiasta, eläimistä kuin nykyisestä maalaiselämänmenostakin. Kaiturin tila oli Suomen maatalousmuseo Saran kesäkohde vuonna 2019.

Lukulehmiä ja lammasjoogaa

Kaiturin tilalla on kolme Itä-Suomen karjaan kuuluvaa lehmää eli kyyttöä sekä suomenlampaita, kaneja, kanoja ja kesäpossuja. Kyytöt Heilikki, Onneli ja Anneli viihtyvät ulkona ja toimivat kesäaikana mm. rauhallisena ja kannustavana lukuyleisönä lapsille, joita halutaan rohkaista lukemisen pariin. Nämä kyytöt ovat kilttejä ja sosiaalisia ja ovatkin enemmän kulttuurin ja elämysten tuottajia kuin tuotantoeläimiä. Keväästä 2017 alkaen tilalla on harrastettu myös  lammasjoogaa. Kyseessä on lempeä ja rauhallinen hathajoogaharjoitus, joka tehdään lampaiden laitumella. Lampaat osallistuvat siihen rauhoittavalla läsnäolollaan ja tarjoavat myös yllätyksiä.


Vierailut

Yksityiskierroksia voi varata ympäri vuoden. Pienryhmäopastukselle pääsee 40 € hintaan, kun väkeä on 1-10 henkeä ja 5 €/hlö, kun osallistujia on yli 10. Myös lastensynttäreitä pidetään meillä ympäri vuoden. Juhlia voi järjestää vuoden pimeänä aikana viikonloppuisin.

Eläimiin tutustutaan ensin aina opastetusti, mikä takaa niin ihmisten kuin eläintenkin viihtymisen. Kysy lisää emäntä Marjukka Kulmalalta! Tulethan siis kesäisin opastusaikoina tai varaa etukäteen yksityiskierros, sillä muulloin tila on Kulmalan perheen koti. Lisätietoja löytyy Kaiturin tilan verkkosivuilta:

https://kaiturintila.fi

Kaiturin tilan kuulumisia kannattaa seurata myös Facebookissa, sinne tiedot päivittyvät kaikkein nopeimmin!

https://www.facebook.com/kaiturintila/


Sijainti ja yhteystiedot

Kaiturin Tila
Nälkänummentie 19
21250 Masku

p. 050 524 3278
e-mail: marjukka.kulmala(at)kaiturintila.fi