Pattoin perintötalo

Pattoin perintötalo on talomuseoksi kunnostettu vanha maalaistalo, jossa samoja elinkeinoja on harjoitettu vain vähäisin muutoksin 1800-luvun alkupuolelta miltei 1990-luvulle saakka. Museoalue koostuu Pattoin taloon ja tilaan kuuluvista rakennuksista, pihapiiristä, ympäröivistä maatalous- ja metsäalueista sekä kivijalusta-aidoista, jotka ympäröivät peltoja n. 1 600 metrin matkalla. Tilan kunnostamiseen sekä ylläpitämiseen yleisökohteena on suunnattu paljon voimavaroja ja työ on tehty Savonlinnan maakuntamuseon ohjauksessa. Kunnostustyössä on kiinnitetty myös erityistä huomiota ympäristön alkuperäisyyden säilyttämiseen ja suunnitelmalliseen hoitoon.

Kokonaisuuden arvoa lisää, että tilalla on säilynyt runsaasti alkuperäistä, taloon kuuluvaa esineistöä. Talomuseon noin 2900 esinettä on luetteloitu eikä kokoelman odoteta tästä juuri karttuvan. Museoon ei kerätä esineistöä, jolla ei ole suoranaista yhteyttä tilan historiaan tai sen asukkaisiin. Kokoelmissa on esineitä, valokuvia, kirjallisuutta ja asiakirjoja, jotka esittelevät tilan agraarista elämäntapaa.

Talomuseon lisäksi Pattoin perintötalo on rakennusperinnön ja maaseutumiljöön suojelukohde sekä pihapiirin ja lähimetsien virkistys- ja ulkoilualue.

Kuva: Brita Suokas


Aukioloajat ja hinnat

Kesällä 2019 Pattoin perintötalo on avoinna ke-su 12.6.- 25.8. kello 11-17. Ryhmille auki myös aukiolojen ulkopuolella sopimuksesta.

Juhannuksena 21. – 22.6.2018 suljettu.

Aukioloaikoina oppaan kanssa pääsee tutustumaan päärakennukseen, saunaan, talliin sekä navettaan. Opastuskierroksella on joka kesä eri teemaan.

Aukiolojen ulkopuolella kierroksia voi tilata kulttuuri- ja nuoristo-ohjaajalta 0400 136 176, johanna.kuusisto@juva.fi
Oppaan puhelinnumero: 040 566 9047

Pääsymaksut

4€ aikuiset
2€ eläkeläiset, opiskelijat & lapset (alle 12-vuotiaat)

Kuva: Anne Konsti


Sijainti ja yhteystiedot

Pattoin perintötalo

Johanna Kuusisto, kulttuuri- ja nuoriso-ohjaaja 0400 136 176, sähköpostitse etunimi.sukunimi@juva.fi

Käyntiosoite: Pattointie 62, 51900 Juva

Internet