Suomen maatalousmuseo Sarka

Sarka esittelee maatalouden monimuotoista historiaa liikkuvan kuvan, äänen, valon, pienoismallien sekä tietenkin myös aitojen esineiden kautta.

Perusnäyttely Maatalouden aika kertoo koko suomalaisen maatalouden 3000-vuotisen tarinan. Näyttelyssä selviävät niin kaskiviljelyn salat kuin tuulimyllyn toimintakin. Siellä voi tavata tarkastuskarjakon tai istahtaa nykyaikaisen leikkuupuimurin hyttiin. Ennen koneita -näyttely esittelee perinteisen maatalouden töitä ja työvälineitä ajalta, jolloin maataloustyöt tehtiin omin käsin ja apuna toimivat vetojuhdat, hevoset ja härät. Näyttelyn vanhimmat esineet ovat 1700-luvulta. Maatalouden koneellistumiseen voi tutustua tarkemmin Koneista voimaa! -näyttelyssä. Pysyviä näyttelyjä täydentävät vaihtuvat näyttelyt näyttelytilan päädyssä, seminaaritila Riihessä sekä ravintolan seinillä.

Aukioloajat ja hinnat

Aukioloajat

Suomen maatalousmuseo Sarka on avoinna

Huhti−syyskuussa joka päivä klo 10−17
Loka−maaliskuussa tiistaista sunnuntaihin klo 10−17
Suljettu juhannusviikonloppuna 19.−21.6.

Pääsymaksut

Aikuiset 8,00 euroa
Lapset, 0−15 vuotta ilmaiseksi
Eläkeläiset ja opiskelijat 6,00 euroa

Henkilökohtainen vuosikortti 20,00 euroa
Vuosikortti on voimassa yhden kalenterivuoden kerrallaan ja se oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn museon näyttelyihin sekä 10 % alennukseen museomyymälän Sarka-tuotteista. Sarassa käy myös museoiden yhteislippu Museokortti.

Ryhmäliput, vähintään 10 henkilön ryhmät 6,00 euroa
Ryhmän ryhmänjohtaja ja linja-auton kuljettaja pääsevät museoon ilmaiseksi.

Koululaisryhmät ilmaiseksi

Huom. opastuksia ei järjestetä kesällä 2020 koronarajoitusten ollessa voimassa.

Opastukset aukioloaikoina
– 55 euroa/tunti/opas
– 75 euroa/1,5 tuntia/opas

Opastukset aukioloaikojen ulkopuolella
– 70 euroa/tunti/opas
– 90 euroa/1,5 tuntia/opas

Heinäkuussa järjestetään pääsylipun hintaan sisältyviä yleisöopastuksia maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaina klo 12.


Sijainti ja yhteystiedot

Sarka sijaitsee Loimaalla Turku−Tampere valtatien (valtatie 9) varressa noin 5 kilometriä Loimaan keskustasta Turun suuntaan.

Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383
32200 LOIMAA

Tiedustelut
Puhelin (02) 7637 700
Sähköposti info@sarka.fi

Internet
www.sarka.fi


Lounas- ja pitoravintola Sarka

Museon ravintolassa on tarjolla maukasta maalaisruokaa, kahvia ja pikkupurtavaa.

Iltatilaisuuksiin tai suuremmille ryhmille tilauksesta myös monipuolinen noutopöytä tai ruokalistat asiakkaan toiveiden mukaan. Tiedustele myös kokouspaketteja. Museon kokoustiloja voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin.

Lounas- ja pitoravintola Sarka on avoinna museon aukioloaikona, mutta loka–maaliskuussa myös maanantaisin klo 10–14.

Kesäkaudella huhti–syyskuussa lounasta tarjoillaan joka päivä. Talvikaudella loka-maaliskuussa lounasta tarjoillaan maanantaista perjantaihin ja sunnuntaisin. Kahvila palvelee talvilauantaisin. Päivän lounas tarjoillaan klo 11–14 hintaan 10,20 euroa/hlö ja sunnuntailounas klo 12–14 hintaan 15 euroa/hlö. 7–10-vuotiaat puoleen hintaan, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Tiedustelut ja tilaukset

puhelimitse (02) 7637 7020
sähköpostitse ravintola@sarka.fi

Postiosoite: Lounas- ja pitoravintola Sarka, Vanhankirkontie 383, 32200 LOIMAA


Kokoustilat ja myymälä

Maatalousmuseolla on viihtyisät kokoustilat, joita vuokrataan erilaisiin tapahtumiin joko koko päiväksi tai vaikkapa vain pariksi tunniksi. Seminaaritila Riihessä on tilaa noin 50–100 hengelle ja neuvottelutila Pirtissä 14 hengelle. Tiloissa on nykyaikaiset AV-laitteet.

Museomyymälä Muurikista voi ostaa pikkutuliaisia ja laadukkaita lahjatavaroita. Myymälästä löytyy mm. kirjoja, postikortteja, erilaisia käsi- ja taideteollisia tuotteita, maatalousaiheisia leluja sekä elintarvikkeita ja makeisia.