Korteniemen perinnetila

Korteniemi on vanha Metsähallituksen metsänvartijatila, jonka pihapiiri rakennuksineen, puutarhoineen ja viljelyksineen on säilynyt lähes muuttumattomana yli sata vuotta. Korteniemessä voi tutustua 1910-luvun pientilan elämänmenoon. Vieraat voivat osallistua talon töihin mm. talkoissa ja muissa tapahtumissa.

Kesäisin Korteniemessä käyskentelevät suomalaisten alkuperäisrotujen kotieläimet: hevoset, lehmät ja lampaat sekä kanat ja kukko. Pelloilla ja kasvimaalla viljellään vanhoja kotimaisia kasvilajikkeita perinteisin työtavoin. Ruis leikataan viikatteilla, kuivataan kuhilailla ja puidaan varstoilla riihessä. Työn päälle saunotaan savusaunassa järven rannalla.

Liesjärven kansallispuistoon kuuluvan perinnetilan tarkoituksena on kulttuurimaiseman, vanhan rakennuskannan ja kulttuurista riippuvaisten lajien suojelu sekä vanhan perinnetiedon ylläpitäminen.

Korteniemen nähtävyyksiä ovat pihapiirin lisäksi kansallispuiston luontopolut. Korteniemestä lähtee kolme rengasreittiä: 1,5 km mittainen Ahonnokan luontopolku, 3 km:n Punatulkun polku sekä 5 kilometrin pituinen Pohjantikan kierros. Korteniemestä voi myös patikoida Hämeen Ilvesreittiä Hämeen luontokeskukselle, 12 km.

Aukioloajat ja hinnat 2019

toukokuussa 6.5. alkaen ti – pe klo 9 – 15
kesäkuussa to – la klo 11 – 17
su 23.6. kl 11 – 17
heinäkuussa ke – su klo 11 – 17
elokuussa ke – su klo 11 -17
syyskuussa la – su klo 11 – 17

Pääsymaksut

Korteniemen perinnetilaan tutustuminen on maksutonta.
Opastukset tilauksesta 50 €/ryhmä.

Korteniemi_1000

Korteniemi2_1000


Sijainti ja yhteystiedot

Korteniemen perinnetila sijaitsee Liesjärven kansallispuistossa, valtatie 2:n (Helsinki–Pori) varrella, Tammelan kunnassa, noin 95 km Helsingistä ja 22 km Forssasta.

Korteniemen perinnetila
Liesjärven kansallispuisto
Korteniementie 270
31350 LIESJÄRVI

Tiedustelut
Hämeen luontokeskus
Puhelin 0205 64 4630
Sähköposti hame@metsa.fi

Internet
www.luontoon.fi/korteniemi


Tapahtumat ja nähtävyydet

Arkisia askareita, talkoita ja työnäytöksiä

Vierailijat voivat osallistua talon arkisiin askareisiin sekä talkoisiin ja työnäytöksiin, joista saa lisätietoa Metsähallituksen tapahtumakalenterista: www.luontoon.fi/tapahtumat > Etelä-Suomi.

Tapahtumakalenterista löytyvät myös Hämeen luontokeskuksen tapahtumat ja näyttelyt.

Tapahtumia 2019:

18.5. Leivontapäivä
8.6. Perinnepäivä
23.6. Juhannusjumalanpalvelus
10.7. Suomen kuvataiteen päivä
17.7. Lasten perinnepäivä
8.9. Kulttuuriympäristöpäivä
18.12. Korteniemen joulurauha klo 18-20

Hämeen luontokeskus

Hämeen luontokeskus palvelee Liesjärven ja Torronsuon kansallispuiston kävijöitä ja muita Hämeen luonnosta kiinnostuneita. Luontokeskuksen auditoriossa voi katsoa kiehtovia av-esityksiä mm. maamiehen maiseman synnystä ja kehityksestä. Näyttelyt ja av-esitykset ovat maksuttomia. Luontokeskuksessa on kahvila.

Luontokeskus sijaitsee Hämeen härkätien varrella Tammelassa. Sen yhteystiedot ovat

Härkätie 818
31380 LETKU
puh. 0205 64 4630
sähköposti: hame@metsa.fi.

Toiminnasta vastaa Metsähallitus yhdessä lähikuntien (Tammela, Forssa, Jokioinen, Loppi, Humppila, Ypäjä) kanssa.

Tarkemmat tiedot www.luontoon.fi > Asiakaspalvelu

Liesjärven kansallispuisto

Korteniemi luontopolkuineen kuuluu Liesjärven kansallispuistoon Hämeen järviylängöllä. Liesjärven kansallispuiston maisemia hallitsevat komea Kyynäränharju ja neljä toisiinsa liittyvää järveä. Lähellä sijaitsee myös Torronsuon kansallispuisto näkötorneineen.

Liesjärven kansallispuistossa on loistavat retkeilymahdollisuudet vanhoissa, suojelluissa metsissä. Kansallispuiston alueelle on järjestetty tulenteko- ja telttailupaikkoja retkeilijöiden käyttöön.

Lisätietoa kansallispuistoista ja niiden palveluista
www.luontoon.fi/liesjarvi
www.luontoon.fi/torronsuo