Mikä museoraitti?

Museoraitti – maatalousteemaisten museoiden yhteisesittely

Museoraitti

Museoraitti-verkosto luotiin Suomen maatalousmuseo Sarassa. Tarkoituksena oli kehittää museoraitista maatalousteemaisten museoiden yhteistyöelin museoiden kehittämiseksi ja yhteisen markkinoinnin tehostamiseksi.

Uutta merkitystä museoraitti sai vuoden 2010 alusta, jolloin Sarasta tuli maatalousalan valtakunnallinen erikoismuseo. Museoraitista tuli tärkeä osa Saran valtakunnallista tehtävää maatalousalan museoiden toiminnan koordinoijana.

Museoraitti on vuosien varrella toiminut aktiivisesti. Raittimuseot pitävät pari kertaa vuodessa seminaarityyppisen tapaamisen, jossa käsitellään museoalan tilannetta yhdessä. Näissä tapaamisissa on syntynyt maatalousteemaisten museoiden verkosto, jonka sisällä yhteistyö on lujittunut ja kehittynyt.

Museoraittimuseot ovat usein pieniä harrastajavoimin toimivia museoita, ja näille yhteistyöstä on ollut suurta hyötyä: kun tutustuu vastaavassa asemassa oleviin muihin museoihin, omaan työhön syntyy uutta innostusta ja usko omiin kykyihin vahvistuu.

Museoraittiin pääsevät mukaan kaikki teemaan liittyvät museot. Jäsenmaksu on 200 euroa kerran liittymismaksuna. Jäsenet pääsevät mukaan yhteiselle kotisivulle, jota päivitetään Sarassa ilmaiseksi. Raittimuseot voivat myös osallistua joka toinen vuosi painettavaan esitteeseen, jonka kustannuksen jaetaan siihen osallistuvien museoiden kesken. Esitteitä jaetaan messuilla, museoissa ja muissakin matkailuneuvontaa harjoittavissa paikoissa.

Kotisivut_retki4

Kotisivut_retki2

Kotisivut_retki3

Kotisivut_retki1