syys

23.9. Sadonkorjuu- ja museopäivä Vantaan maatalousmuseolla

Sadonkorjuu- ja museopäivä on lauantaina 23.9 klo 10.00-14.00. Päivän tapahtumina mm. arpajaiset, ratsastusta lapsille, kahvitarjoilu, puintia puimakoneella, kyntämistä ja suoramyyntiä.

syys

18.9. Perunannosto Koveron perinnetilalla

18.9.2017 11:00 – 18.9.2017 15:00
Ikaalinen, Ylöjärvi Koveron perinnetila, Seitseminen

Tervetuloa talkoilemaan perunat ylös maasta!

Nostetaan Koveron perinnetilan perunat perinteisesti akka-auralla ja kuokilla. Ota mukaan kumisaappaat, työhansikkaat ja omat eväät

3.9. Finbygrändin museon kesäkauden päättäjäiset

Finbygrändin maatalousmuseo on auki viimeistä kertaa tänä kesänä sunnuntaina 3.9. klo 13-17.

2.9. Köyrimarkkinat Sarka-museolla

Maatalousmuseon sadonkorjuutapahtuma Köyrimarkkinat järjestetään syyskuun ensimmäisenä lauantaina 2.9.2017 klo 10-14 museon ulkoalueella. Markkinoilla myydään sadonkorjuun herkkuja, käsityöläisten tuotteita sekä maukasta markkinaruokaa.

Markkinoilla soi pelimannimusiikki ja humun keskellä järjestetään lisäksi työnäytöksiä ja puuhaa lapsille. Esillä on myös muun muassa kauko-ohjattava traktori Modulare MD 15.

Nimensä markkinat ovat saaneet entisajan sadonkorjuujuhlasta. Köyri eli kekri oli entisaikojen suomalaisille vuodenvaihde sekä satokauden viimeinen päivä, jota oli syytä juhlia kunnolla.

Myyntipaikkoja Köyrimarkkinoille voi tiedustella puhelimitse numerosta (02) 763 7700 tai sähköpostilla info@sarka.fi.

27.8. Pelimannimusiikin päivä Riuttalan talonpoikaismuseossa

Sunnuntaina 27.8. klo 12 alkaen Riuttalassa vietetään PELIMANNIMUSIIKIN PÄIVÄÄ

Kahvila-Ravintola Katrin Kammarj´ palvelee tilaisuuden aikana. Pääsymaksu 5 €.

Olemme mukana Kuopio Juhlii -tapahtumasarjaa www.kuopiojuhlii.com

27.8. Museopäivä Loimaan kotiseutumuseolla

Varsinais-Suomen museopäivä kotiseutumuseolla 27.8.2015 klo 11 – 18.

27.8. Elojuhla Kauppilan umpipihalla

Kesäkauden päätteeksi on elojuhla su 27.8. klo 13. Duo Sanna Sällinen ja Anna Voutilainen esittää perinteistä ja modernia kansanmusiikkia. Tilaisuuden päätteeksi on tarjolla uutispuuroa. Elokuun viimeinen sunnuntai on Varsinais-Suomen museopäivä, ja Kauppilaan on silloin vapaa pääsy.

26.8. Suomen luonnon päivä Korteniemen perinnetilalla

Suomen kaunis ja arvokas luonto on oman juhlapäivänsä ansainnut! Lauantaina 26.8. Liesjärven kansallispuistossa Korteniemen perinnetilalla juhlitaan työn, kulttuurin ja retkeilyn merkeissä.
Koko perheen retkipäivä 10 – 14
  • Luonto itsessään tarjoaa paljon virikkeitä, mutta nyt on mahdollisuus tutustua myös seudun luonto- ja retkeilyjärjestöihin ja löytää uusi luontoharrastus.
  • Retkipäivä-tapahtumassa paikalliset luonto- ja retkeilyjärjestöt esittäytyvät omilla rasteillaan Korteniemen perinnetilan kauniissa kulttuurimaisemassa sekä Ahonnokan luontopolun varrella. Rastipisteillä on kunkin järjestön omaa toimintaa kuvaavaa ohjelmaa, puuhaa ja näytöksiä. Voit mm. kokeilla melontaa ja tähystellä kaukoputkella, nähdä etsintäkoiran toimessa sekä istua evästelemään nuotiolla.
  • Lähtö ja ohjeistus tapahtuu perinnetilan pysäköintipaikan opastekatoksen luota. Jokainen osallistuja saa katokselta mukaansa kartan ja visailun vastauslapun, johon voi vastata rasteilla oleviin kysymyksiin. Palauttamalla vastauslapun osallistuu samalla arvontaan – pääpalkintona mökkiviikonloppu Liesjärven kansallispuistossa.
  • Reitille lähtöajaksi suositellaan klo 10 – 13, sillä rastit sulkeutuvat klo 14.
  • Koko perheen retkipäivä -tapahtuman järjestelyissä ovat mukana: Forssan Seudun Kamerat, Lounais-Hämeen Lintuharrastajat, Lounais-Hämeen Retki, Lounais-Hämeen Uranus, Metsähallitus, SPR – Forssan osasto, Tammelan Metsänkävijät, Vapepa – Forssan paikallistoimikunta.

25.-27.8. Espoo-päivät talomuseo Glimsissä

Vapaa pääsy museoon Espoo-päivän kunniaksi!

Ohjelma perjantaina 25.8.:

klo 10–12 Kino Riihi esittää: Vanhoja filmejä tunnelmallisessa riihessä
klo 10–12 Ohjattuja pihaleikkejä, suunnattu ryhmille, ennakkovaraus
klo 10–12 Työnäytös: kehrätään lankaa
klo 10–12 Työpaja: karstataan villaa
klo 13–15 Työpaja: askarrellaan koristeellisia hääkonvehtikääreitä
klo 15 Opastus: Heilastelua ja hääperinteitä

Ohjelma lauantaina 26.8.:

klo 11–12 Laidunvierailu 4H-kotieläinpihalla*
klo 11–13 Työpaja: kokeile lypsämistä leikkiutareilla. Työpajan järjestää Espoon 4H-yhdistys.
klo 12 Opastus näyttelyssä #eläimetespossa
klo 12.30–13 Tervetuloa halaamaan robottihylje Pyryä!
klo 13–14 Laidunvierailu 4H-kotieläinpihalla*
klo 13–15 Tilkki-Vihtorin mökki avoinna
klo 14 Ruotsinkielinen opastus näyttelyssä #eläimetespoossa
klo 14.30–15 Tervetuloa halaamaan robottihylje Pyryä!
klo 15 Kino Riihi esittää: Vanhoja filmejä tunnelmallisessa riihessä
klo 15–16 Laidunvierailu 4H-kotieläinpihalla*
Hyönteiskokki valmistaa kesäisiä herkkuja! Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

*Laidunvierailulle pääsee ohjatusti pienissä ryhmissä. Vuorolipukkeita aletaan jakaa 15 min. ennen vierailua. Lipukkeita on rajoitettu määrä (60 kpl / laidunvierailu).

Ohjelma sunnuntaina 27.8.:

klo 12–15 Pellavasunnuntai. Kehrääjien kilta opettaa pellavan muokkausta ja kehruuta.
klo 12–14 Työpaja: opetellaan makramee-tekniikkaa
klo 13 Pohjoismaista kansanmusiikkia ja pelimanniperinnettä. Anni Tolvanen: avainviulu ja laulu
klo 13–15 Työnäytös: pitsinnypläystä. Espoon pitsinnypläys ry.
klo 15 Kino Riihi esittää: Vanhoja filmejä tunnelmallisessa riihessä

elo

24.8. Museonjohtaja Teppo Vihola luennoi sortovuosista Suomi 100 -luentosarjassa

Luennot ja niihin liittyvät esitykset järjestetään torstaisin klo 19.00 alkaen Heimolinnassa (Väinämöisenkatu 2, Loimaa).
Tilaisuuden kesto on noin 1-1,5 tuntia. Luennoitsijana toimii Sarka-museon johtaja, FT Teppo Vihola.