Kotajärven auto- ja traktorimuseo

Museokokoelma perustuu Seppo Kotajärven 1980-luvulla aloittamaan vanhojen maatalouskoneiden keräämistoimintaan. Pääkohteena olivat traktorit, joista vanhimmat ovat 1920-luvun alulta. Myöhemmin keräily ulottui myös maaseudulla käytettyihin henkilöautoihin ja kaksipyöräisiin kulkuneuvoihin.

Kokoelmassa on myös muita koneita, laitteita, koneenosia, maatalouden puukalusteita ja käsityökaluja. Onpa yksi laivanmoottorikin –höyrykone, joka on samanlainen, kuin oli Näsijärvellä uponneessa Kuru-laivassa. Seppo Kotajärven kuoltua museon toimintaa jatkamaan perustettiin hänen toiveensa mukaisesti Seppo J. Kotajärvi –säätiö.

Museo toimii Sastamalan keskustassa sijaitsevassa entisen autoliikkeen näyttelyhallissa. Näyttelyssä on esillä henkilöautoja, traktoreita, moottoripyöriä, polkupyöriä, pienoismalleja sekä muuta ajoneuvoihin ja maaseudun koneellistumiseen liittyvää esineistöä. Runsaasti kuvitettu näyttely sisältää opasteet. Museolla järjestetään kesäisin myös tapahtumia, joihin museoajoneuvojen kuljettajilla on vapaa pääsy.

Aukioloajat ja hinnat

Avoinna:
Kesäkaudella 2024 kesäkuun alusta elokuun loppuun

Maanantaisin suljettu
Ti-pe klo 11-18
La klo 9-15
Su klo 11-17

Toukokuussa ja syyskuussa museo on ryhmille auki sopimuksen mukaan.

Pääsymaksut:
Aikuiset 6 €
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

Opastukset:
15 € / ryhmä + sisäänpääsymaksut
Ryhmäalennus yli 30 hengen ryhmille erikseen sovittaessa.Sijainti ja yhteystiedot

Kotajärven Auto- ja Traktorimuseo
Itsenäisyydentie 5
38200 SASTAMALA

Yhteystiedot
Puhelin 050 3633 255
Sähköposti info(at)kotajarvi-saatio.fi

Katso myös
www.kotajarvi-saatio.fi
Facebook