11.9. Kulttuuriympäristöpäivä Korteniemen perinnetilalla

Korteniemen perinnetila talkooperinteineen on oiva paikka viettää Kulttuuriympäristöpäivää sunnuntaina 11.9.2016 klo 11-17, sillä tämän vuoden teema on Porukan paikat, yhteiset ympäristöt.

Kulttuuriympäristöpäivän teeman tarkoituksena on kannustaa erilaisia yhteisöjä urheiluseuroista luontokerhoihin huomioimaan, hoitamaan ja käyttämään kulttuuriympäristöään sekä kertomaan omista paikoista muille. Korteniemen perinnetilan tarkoitus on vaalia kulttuuriympäristöä ja vanhoja työtapoja, jolloin se on luonteva paikka kultturiympäristöpäivän viettoon.

Parhaiten perinnetilan kulttuuriympäristöä hoitavat laiduneläimet, mutta myös ihmisillä on tärkeä rooli, että maisema säilyy avoimena eikä kasva umpeen. Korteniemen tapahtumat keräävät vuoden aikana useita talkoolaisia osallistumaan tilan töihin. Kun töitä tehdään vieretysten, alkaa usein myös juttu luistamaan ja uusia ystäviä saa huomaamattaan.

Talkoilua ja saunomista

Tapahtumapäivää vietetään tilalla yhdessä talkoillen. Päivän aikana päästään kokeilemaan riukuaidan tekoa ja keittämään saippuaa. Suomenhevonen hoitaa peltojen kyntötyöt. Lapsille on luvassa teemaan sopivaa askartelua.

Yhdessä tehdyn työn tulosta on mukava katsella ja talkoiden jälkeen voi juttua jatkaa savusaunassa. Tuvassa myös myynnissä ruokaa ja kahvia.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Comments are closed.