26.8. Suomen luonnon päivä Korteniemen perinnetilalla

Suomen kaunis ja arvokas luonto on oman juhlapäivänsä ansainnut! Lauantaina 26.8. Liesjärven kansallispuistossa Korteniemen perinnetilalla juhlitaan työn, kulttuurin ja retkeilyn merkeissä.
Koko perheen retkipäivä 10 – 14
  • Luonto itsessään tarjoaa paljon virikkeitä, mutta nyt on mahdollisuus tutustua myös seudun luonto- ja retkeilyjärjestöihin ja löytää uusi luontoharrastus.
  • Retkipäivä-tapahtumassa paikalliset luonto- ja retkeilyjärjestöt esittäytyvät omilla rasteillaan Korteniemen perinnetilan kauniissa kulttuurimaisemassa sekä Ahonnokan luontopolun varrella. Rastipisteillä on kunkin järjestön omaa toimintaa kuvaavaa ohjelmaa, puuhaa ja näytöksiä. Voit mm. kokeilla melontaa ja tähystellä kaukoputkella, nähdä etsintäkoiran toimessa sekä istua evästelemään nuotiolla.
  • Lähtö ja ohjeistus tapahtuu perinnetilan pysäköintipaikan opastekatoksen luota. Jokainen osallistuja saa katokselta mukaansa kartan ja visailun vastauslapun, johon voi vastata rasteilla oleviin kysymyksiin. Palauttamalla vastauslapun osallistuu samalla arvontaan – pääpalkintona mökkiviikonloppu Liesjärven kansallispuistossa.
  • Reitille lähtöajaksi suositellaan klo 10 – 13, sillä rastit sulkeutuvat klo 14.
  • Koko perheen retkipäivä -tapahtuman järjestelyissä ovat mukana: Forssan Seudun Kamerat, Lounais-Hämeen Lintuharrastajat, Lounais-Hämeen Retki, Lounais-Hämeen Uranus, Metsähallitus, SPR – Forssan osasto, Tammelan Metsänkävijät, Vapepa – Forssan paikallistoimikunta.

Comments are closed.