Helmikuun tapahtumia Sarka-museolla

Maatalousmuseon talvirieha ja perinnehiihto

Lauantaina 17.2. klo 11-15 museolla vietetään vauhdikasta talvipäivää. Tapahtumapäivänä on luvassa vanhojen hiihtovälineiden kokeilua, mäenlaskua, hiihtonäytös sekä luento suksisiteistä. Paikalle voi tulla pukeutuneena arki-, perinne- tai hupiasuun. Pulkkamäkeen on kelivaraus, mutta perinnesuksi luistaa vaikka nurmellakin. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Loimaan Perinnesuksi ry:n kanssa. Museon ravintolassa on tarjolla lounas klo 11-14. Museoon pääsee tapahtumapäivänä puoleen hintaan.

Talviloman kuvataidetyöpajat ja kuvasuunnistus 17.2.–10.3.2024

Talvilomaviikoilla museolla järjestetään kuvataidetyöpajoja ja museon näyttelyihin voi tutustua hauskojen kuvasuunnistusten kautta. Kuvataidetyöpajoissa tutkitaan museoesineitä ja tehdään niiden pohjalta värikäs taulu. Työpaja sopii kaikille kouluikäisistä ylöspäin. Tarkemmat tiedot työpaja-ajankohdista ja ilmoittautumisohjeet löytyvät museon kotisivuilta.

Riimukirjoituksen saloihin johdattavat lapsille ja lapsenmielisille sopivat kuvasuunnistukset ovat tarjolla Maatalouden aika- ja Ennen koneita -näyttelyihin pääsylipun hinnalla.

Helmikuun Sarka-sunnuntaina opitaan uutta tutuista kevättalven merkkipäivistä

Sarka-sunnuntaina 25.2. museolehtori Sanna Kiertonen kertoo kevättalven pienistä merkkipäivistä sekä niihin liittyvistä uskomuksista ja perinteistä seminaaritila Riihessä klo 13. Luennolla selviää muun muassa, kuka oli ystävänpäivän taustalta löytyvä Valentinus ja miksi aprillipäivänä kehotetaan syömään silliä. Sarka-sunnuntaita vietetään kevätkaudella vielä maaliskuussa ja huhtikuussa. Sarka-sunnuntaina museon näyttelyihin on vapaa pääsy.

Comments are closed.