Lasten perinnepäivä Korteniemessä 22.7.

Korteniemen perinnetilalla vietetään lasten perinnepäivää keskiviikkona 22.7.2015 kello 11-17. Perinnepäivässä on tärkeää, että lapset pääsevät itse ja yhdessä vanhempiensa kanssa tekemään.

Päivän mittaan punotaan räsyköysiä hyppynaruiksi tai vaikka keppihevosen suitsiksi. Liiterin vaiheilla sahataan, porataan ja nikkaroidaan. Vanhoista vaatteista solmitaan räsynukkeja ja napeillakin pelataan. Kello 12, 14 ja 16 kokoonnutaan hämärään riiheen tarinoita kuuntelemaan. Niityllä laiduntavat kyyttölehmät ja lampaat sekä hevonen. Kanat ja kukko kuopsuttelevat pihalla vapaina. Pihapiirissä on myös omatoimisia pelipaikkoja ja askartelua luonnonmateriaaleilla.

Parasta taitaa kuitenkin olla pyykin pesu Leesu-mamman kanssa, kuten eräs koulupoika viime kesänä totesi. Vuosi sitten Korteniemessä oli ensimmäinen iloinen ja touhukas lasten perinnepäivä. Päivän aikana totesimme, että lapset keksivät itse parhaat puuhat, esimerkiksi malliksi tekemämme perunasiili jalostui lasten käsissä isommiksi otuksiksi ja pyramideiksikin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tuvassa on myytävänä keittoa, pullaa ja mehua. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Comments are closed.