Sarka etsii kesäkohdetta

Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2024 kesäkohdetta. Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.

Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseo Saran etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa ja sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla, kesälehdessä sekä lehdistötiedotteissa. Valintaan ei liity rahapalkintoa.

Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen, oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva ja sen on otettava vastaan vierailijoita. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Kohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä hakemuksen 29.2.2024 mennessä. Hakulomake löytyy Sarka-museon kotisivuilta.

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2024.

Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt jo seitsemättätoista kertaa. Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Weteraanimoottorikerho Wanhan Woiman perinnekeskus Oulaisista.

Lisätiedot ja hakemukset:

Elsa Hietala
amanuenssi
elsa.hietala@sarka.fi
02 7637 7012

Comments are closed.