Sarka etsii yhteistyökumppania kesälle 2020

Suomen maatalousmuseo Sarka etsii kesäkohdetta

Sarka-museon kesäkohde vuonna 2013 oli Liehtalanniemen museotila Puumalassa.

Suomen maatalousmuseo Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2020 kesäkohdetta. Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.

Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseon etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa, sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla ja kesälehdessä sekä lehdistötiedottein. Valintaan ei liity rahapalkintoa.

Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen ja oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Kohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28.2.2020 mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan. Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2020.

Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt jo kolmattatoista kertaa. Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Kaiturin Tila Maskusta.

 

Lisätietoja:

amanuenssi Katri Lento
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383
32200 LOIMAA
katri.lento@sarka.fi
(02) 7637 7012

info@sarka.fi
(02) 763 7700

Suomen maatalousmuseo Sarka

Comments are closed.