Sarka hakee kesäkohdetta

Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2022 kesäkohdetta. Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.

 

Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseo Saran etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa ja sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla, kesälehdessä sekä lehdistötiedotteissa. Valintaan ei liity rahapalkintoa.

 

Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen, oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva ja sen on otettava vastaan vierailijoita. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Kohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

 

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28.2.2022 mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan (ragni.reichardt@sarka.fi). Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.

 

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2022.

 

Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt jo viidettätoista kertaa.

Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Korteniemen perinnetila Tammelasta.

 

Lisätietoja:

 

Ragni Reichardt

Amanuenssi (ma.)

ragni.reichardt@sarka.fi

(02) 7637 7012

 

Comments are closed.