Suomen maatalousmuseo Sarka etsii kesäkohdetta

Suomen maatalousmuseo Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2018 kesäkohdetta. Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.

Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseon etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa, sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla ja kesälehdessä sekä lehdistötiedottein. Valintaan ei liity rahapalkintoa.

Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen ja oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Kohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 2.3.2018 mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan. Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2018.

Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt jo yhdettätoista kertaa. Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Pattoin perintötalo Juvalta.

Lisätietoja:

Elsa Hietala

elsa.hietala@sarka.fi
(02) 7637 7012

Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383
32200 LOIMAA
(02) 763 7700
info@sarka.fi
www.sarka.fi

Comments are closed.