Museoviikolla 14.-18.5. Sarka-museossa järjestetään yleisöopastuksia

Museoviikolla 14.-19.5. Suomen maatalousmuseo Sarka järjestää yleisöopastuksia uuteen Ennen koneita -näyttelyyn ti-to 14.-16.5. klo 16 ja la 18.5. klo 12.

Maaliskuun alussa avattu Ennen koneita -näyttely vie kävijän aikamatkalle talonpoikaisen Suomen maaseudulle. Ennen konevoiman käyttöönottoa sekä pellon että tuvan työt tehtiin omin käsin ja omaan tarpeeseen.  Yleisöopastuksilla entisajan työntäyteinen arki herää eloon työvälineiden ja käyttöesineiden kautta.

Museoviikko on museoiden yhteinen tapahtumaviikko, jota vietetään jo 21. kerran. Museoviikolla on monenlaisia näyttelyitä, opastuksia, kesänäyttelyiden avautumisia, luentotilaisuuksia, esitelmiä ja työpajoja. Museoviikon keskellä 18.5. vietetään Kansainvälistä museopäivää. Suomen museoliitto ja Museokortti koordinoivat Museoviikkoa, jonka tapahtumista vastaavat museot ympäri Suomen. Museoviikon tapahtumiin voi tutustua muun muassa sivulla: https://museoviikko.fi/museoviikko/index.php

Sarka on menossa mukana myös lauantaina 18.5. järjestettävässä Loimaan 50-vuotisjuhlavuoden ”Loimaa 50v Meininkit”-päätapahtumassa kauppatorilla ja keskuspuistossa. Saran pisteellä järjestetään erityisesti puuhaa lapsille.

Comments are closed.